Band

BackAlive is “DE” Pearl Jam Tribute Band van Nederland.

Na een afwezigheid van 5 jaar zijn we in 2017 weer gaan optreden met BackAlive. We trapten af met twee te gekken optredens tijdens Serious Request in Apeldoorn. In 2018 pakken we door en zijn de eerste optredens inmiddels bekend. Als het aan ons ligt blijft het hier niet bij en volgen er spoedig meer.

Hieronder lees je wat we zoal gedaan hebben voor onze 5 jarige afwezigheid!
Na in September 2009 te zijn gestart zijn er een indrukwekkende reeks optredens geweest: o.a. 5 mei Wageningen, Legends of Rock Tribute Festival TT Hall Assen, het winnen van Lust 4 Live te Arnhem, publieks winnaar van de Regio finale Gelderland van de Clash Of The Coverbands, The Clash Hitlijst Award 2010/2011 en nog veel meer.

“In een volgepakt 013 Tilburg klopte het allemaal en steeg de band naar een absoluut topniveau. Zelden een band meegemaakt die met zoveel overtuiging 2200 bezoekers kon raken en van begin tot eind met zoveel passie en beleving de macht weet te behouden over de emotie van een groot publiek. BackAlive zorgde met prachtige uitvoeringen van o.a. Jeremy, Black en Alive voor een onvergetelijk optreden en mag zich met recht de No.1 Pearl Jam tribute van Nederland noemen”.
(Jury commentaar de Clash)

Van bijna elke CD van Pearl Jam worden nummers gespeeld. Black, Alive, Betterman,
Rearviewmirror, Yellow Ledbetter, Even Flow, I am Mine en Off He Goes is slechts een kleine greep
uit het repertoire.

Pascal Velzeboer – zang
Jeroen Hamers – gitaar
Job Ottink – gitaar
Willem van den Berg – drums
Erik Vleeming – basgitaar