NEWS

17 December 2010

Hierbij een verslagje van Patries over de finale Gelderland van de Clash:


“ 17 December 2010 was het dan zover.
BackAlive maakt zich op om naar Groesbeek te gaan om het dak eraf te blazen en een plek te veroveren voor de Landelijke Halve Finale van The Clash of the Coverbands!


Een tour-bus was geregeld, inclusief fans gehuld in BackAlive t-shirts om de band te supporten. En ondanks het slechte weer lieten de Wageningse fans zich niet weerhouden om de bus in te stappen of op eigen gelegenheid af te reizen naar De Linde in Groesbeek. De Fans hadden er zin in, de buschauffeur was er klaar voor.... Het feest kon beginnen!

BackAlive zou het tegen 5 andere Gelderse bands opnemen. Buurvrouw Jansen uit Culemborg, Woodstar uit Vorden, KGB Band uit Lichtenvoorde, Thunk uit Nijmegen en de Rectum Raiders.
Deze avond werdt BackAlive versterkt door Special Guest, Joost Verspaandonk op toetsen, die zijn bijdrage leverde bij verschillende nummers waaronder het nummer Just Breathe.

Nadat Buurvrouw Jansen en Woodstar hebben laten zien wat ze in huis hadden... Was het nu tijd voor BackAlive om de bloemetjes eens flink buiten te zetten. Er werdt geklapt, gesprongen, gefloten en vooral genoten. Het geroezemoes en gejuich ging al snel over in stilte toen Lead Vocals Pascal Velzeboer het nummer aankondigde ,Just Breathe...' Het publiek werdt mee gesleept met de emotie van de band, waarna een groot applaus en enthousiasme uitbrak met nummers als, Even Flow, Black en natuurlijk Alive.

Na dit spetterende optreden en het luidkeels 'we want more' geroep kon zelfs de Presentator niet meer door de menigte heen komen. Nu was het wachten op de uitslag!
Ruim 2 uur stonden fans en band naar de andere bands die voor de zelfde titel streden, te kijken en te wachten. En eindelijk was het zenuwslopend moment daar.
BackAlive haalde de meeste publiekstemmen binnen en veroverde daarmee een plek voor in de Landelijke Halve Finale!
Jeroen Hamers is uitgeroepen tot beste Gitarist en won hiermeer een individuele award voor beste Gitarist.
De KGB band is vakjury winnaar geworden en Woodstar werd runner up.

BackAlive zal op Zondag 6 Maart spelen in de 013 te Tilburg en zich opmaken voor een plaats in de Finale.
Mis dit niet!